Táncolni és pihenni vágyók figyelem!

Az őszi napokon mindenkire ráfér egy kis kikapcsolódás, egy kis pihenés. Tudjuk jól, mennyire nehéz számodra is a dolgos mindennapokban megszervezni egy kis üdülést, lazítást.

Ugye jól jönne egy kis felfrissülés?

Környékbeli látnivalók – Nógrád kincsei

Páris-patak völgye, avagy a Palóc Grand Canyon: Nógrádgárdonytól mintegy 27 km

A Páris-patak völgye természetvédelmi terület, mely az Ipoly folyó mentén található. A képződmény sok millió évvel ezelőtt keletkezett, melynek medrét az akkoriban itt kanyargó folyó vájta ki. A felénk magasodó sziklák, kőrétegek csodálatos, egyedülálló élményt nyújtanak. A szurdokvölgy bejárása megközelítőleg 2,5 órát vesz igénybe.

Hollőkő: Autóval mintegy 29,5 km, kerékpárral körülbelül 20 km

Hollókő az UNESCO világörökség része. A 17–18. században kialakított falu a tradicionális építészet és a 20. századot megelőző falusi élet olyan, páratlan példája, amelyet sikerült eredeti állapotában megőrizni. Hollókő napjainkra sem vált múzeummá, mindmáig élő település. Hagyományőrző lakói a legtöbb épületet most is rendeltetésszerűen használják. A falu különleges látnivalót mindenképpen érdemes megtekinteni.

Az ősz beköszöntével sokan tapasztalják az őszi fáradtság jeleit: állandó álmosság, levertség, kedvetlenség, karikás szemek. Nem is csoda, hiszen szinte egyik napról a másikra nem ér minket elég napfény, fúj a szél, hideg van és sötét. 

Minden kellemetlen tünete ellenére az őszi fáradság nem betegség, hanem a szervezet normális reakciója.

Mit tehetünk a jókedvünk megőrzése érdekében?

Próbáljunk sok időt természetes fényben tölteni, legyünk a napsütéses napokon minél többet a szabadban, a friss levegőn!

A munkát és terhelést csökkentve, szánjunk kicsit több időt magunkra. Ebben sokat segíthet egy wellness hétvége.

Ha aktív, egyben kellemes elfoglaltságokat tervezel, mi most segítséget nyújtunk Neked a megvalósításában.

Hogyan kaphatsz egy hétvégén többet abból, amit szenvedélyesen szeretsz, úgy hogy mellette mégis pihensz?

Ebben szeretnénk segíteni Neked most.

A tánciskola ősszel is wellness hétvégét szervez, a táncolni és kikapcsolódni vágyóknak.

Az energia szintedet feltöltheted az őszi wellness hétvégénken.

Tarts velünk egy wellness hétvégére, ahol elfelejted a gondjaidat és a táncórák garantáltan jó kedvre fognak deríteni.

Megtaláltuk az erre legalkalmasabb helyszínt,

a Főnix Medical Wellness Resort****

a  tájvédelmi terület fekvő kastélyszálloda, a festői környezete és a héthektáros, ősfás kastélyparkja, a kristálytiszta levegője nagyban hozzájárul a testi-lelki-szellemi feltöltődéshez és regenerálódáshoz.

A kastély 1894-ben épült, hosszú évtizedeken keresztül állami gyógyintézetként működött és 2007-ben lelt új gazdára. Új tulajdonosa többféle mai igénynek is szeretett volna megfelelni: a romló épület és park megmentése, a gyógyászati tevékenység folytatása és mindez környezetbarát kivitelezéssel és üzemeltetéssel.

Külön kihívást jelentett számunkra, hogy a kastély egy természetvédelmi terület közepén helyezkedik el, ezért a természeti környezet megóvása, a fenntartható gazdálkodás kialakítása, a biodiverzitás megőrzése szintén sarkalatos követelmények voltak.

A közel két éves felújító munka meghozta gyümölcsét, eredeti szépségében, de számos energetikai korszerűsítés végrehajtásával nyitottuk meg kapuit a Kastélynak. Minden nyílászárót kicseréltünk, az épület külső-belső hőszigetelést kapott. Megújuló hőtermelés (biomassza kazánok, napkollektorok, szolár szőnyeg) adja a használati meleg vizet és fűtést, öntözött zöldtető biztosítja a belső klimatizálást az épület egyharmadában és a vízhasznosítást a csapadék- és kútvíz felhasználása egészíti ki.

Nagycsoportos élményhétvége Nógrádgárdonyban.

  • Tüzes kubai ritmusok

  • Szárnyaló-lendületes páros táncok

  • Stílus és mozgásórák

  • Bőséges és változatos ételek

  • Fergeteges buli és meglepetés vár Rátok!

Gyere, tarts velünk Te is!

JELENTKEZEM A WELLNESS HÉTVÉGÉRE

Táncosaink ezt fogalmazták meg az előző rendezvényünkről.

– B. Edit: Quickstep – kuriózum, újdonság volt a tanult táncok mellett. Örültem, hogy kipróbálhattam egy kis részletet belőle. Bachata – az örök szerelem. Jól esett felfrissíteni korábban már megszerzett tudásomat. Tangó – stílus, technika, ami a tánc karakterét megadja. Nagyon élveztem a műhelymunkát. Jó lenne ebből év közben is becsempészni valamennyit az órákra.

– V. Marianna: Bachata, a stílusa, a zene ritmusa közel áll hozzám és a megtanított első néhány lépést is élvezetes volt táncolni.

Merülj el Velünk Te is, legyél gazdagabb az itt töltött közös pihenéssel

2021. október 2-3-ig (szombat-vasárnap).

2 napos wellness hétvége Nógrádgárdonyban.

Programterv:

  • Szombaton érkezés kb. 9.00-tól

  • Délelőtt táncoktatás (2 teremben 3 óra), ebéd

  • Délután wellness vagy egyéb kulturális programok

  • Vacsora, majd este buli: kb. 20.00-tól

  • Vasárnap, délelőtt táncoktatás (2 teremben 3 óra), ebéd, wellness és hazautazás

Főnix Medical Wellness Resort****

2673 Nógrádgárdony, Kórház u. 1.

www.fonixresort.hu

Időpont: 2021. október 2-3-ig (szombat-vasárnap).

INFORMÁCIÓ: +36-20/535-9900

Foglalás már most lehetséges

Az ár tartalmazza: 1 éjszakai szállást félpanziós ellátással (ebéd nélkül), wellness részleg használatát, ingyenes vezeték nélküli internettel. A táncoktatás költségét, a terembérletet, és a buliban való részvételt.

Természetesen igen. Oktatási módszerünk segítségével a nemek aránya nem okoz problémát. A „Nekem van párom, én vele fogok táncolni!” típusú felfogás nem állja meg a helyét az Iskolánkban, hiszen mi szeretnénk, ha mindenki a saját párján kívül, mással is ugyan olyan jól tudna táncolni, mint a sajátjával. Iskolánkban a nemek eltérő aránya minimális, ezen eltérést pedig oktatási módszerünk segítségével ki tudunk egyenlíteni. Néhány magasabb szintű csoportoknál már az is előfordul, hogy a férfiak nem csak a táncban, hanem a létszámban is átveszik a vezetést a lányokkal szemben.