Pádis-fennsík túra Romániában!

Erdély hegyvilágának legkülönlegesebb tájegysége az Erdélyi-szigethegység közepén, a Bihar-hegységben fekvő Pádis-fennsík.

Az aránylag kis területen fekvő természetvédelmi terület páratlan karsztvilággal rendelkezik, szinte az összes karsztjelenséget megcsodálhatjuk a barlangoktól, zsombolyoktól, dolináktól kezdve a szédítő sziklafalakon, mészkőszirteken, vad szurdokokon át a vízesésekig, hegyi patakokig.

Látványos körtúránk láncra fűzi a környék legszebb látnivalóit, a Pádis legismertebb és leglátványosabb természeti csodái közé tartozó Csodavár barlangjához.

Jelezd részvételedet a facebook-on a képre kattintva

Következő túránk időpontja: 2024. május 25.

A túra útvonal kb. 16 km hosszú, tervezett időtartam kb. 5-6 óra, plusz a pihenők.

Aki szeretne még egy napot ebben a festői környezetben tölteni, kb. 10.000 Ft/fő/éj áron tud szállást foglalni Szabó Lajos segítségével. Amennyiben szeretnél ezzel a lehetőséggel élni, a jelentkezési felületen a megjegyzés rovatban ezt külön jelezd nekünk.

Hozd magaddal a túrához alkalmas felszerelést (kényelmes réteges ruha és kényelmes vízálló cipő) igényednek megfelelően. Várható hőmérséklet +16 fok.

A hátizsákodban rejts el elegendő elemózsiát és védőitalt az útra.

Gyülekezés: 2024. május 25-én 8.00-kor szombaton, a határ előtt.

4115 Ártánd, Határ út 3, (Szoli Mix étterem parkolója)

Tovább indulás: 8.15-kor.

4115, Ártánd, Határ út 3, Szoli Mix étterem parkolója

(GPS koordináta: 47.1254193,21.7711133)

Majd közösen tovább indulunk a határhoz, átmegyünk Romániba, ahol az úthálózat használatért matricát kell vásárolni minden autóra, aminek kb. 1.200 Ft/autó a díja.

Ezen a túrán kicsit másabb lesz az utazás szervezése, mint amit eddig megszoktatok. Ezért kérek mindenkit, hogy legkésőbb 2024.05.22-ig jelentkezzen, hogy tisztán lássuk ki-kivel fog utazni.

Utazás egyéni kis csoportokban.

Szívesen segítünk a csoportok kialakításában, részletek a jelentkezési lapon.

A túra ingyenes, de köszönjük, ha hozzájárulsz a túra szervezéséhez 1.000 Ft-tal.

Jelentkezek a túrára